Marijana Jurković
„Yogom do boljeg mentalnog i tjelesnog zdravlja“

Ekonomistica i instruktorica yoge.

Sažetak ideje:
Postoje znanstveni dokazi kako vježbanjem yoge i vježbanjem disanja postižemo mentalnu stabilnost i jasnoću misli, lakše se nosimo s izazovima modernog života, održavamo tjelesnu kondiciju, zdravlje mišićno-koštanog sustava, povećavamo fleksibilnost, jačamo mišiće… Saznajte što yoga znači u svakodnevnom životom te zašto je yoga danas savršen alat za „mentalnu higijenu“.

Nenad Šimunko
„Dijabetes i ultradistance“

Nenad Šimunko, međimurski triatlonac koji je prvi na svijetu unatoč dijabetesu završio trostruki IronMan. Dijabetes je dobio sa šest godina i već 28 godina uspješno vodi borbu s tom bolešću. Triatlonom se aktivno počeo baviti 2009. godine.

Sažetak ideje:
Saznajte kako je živjeti s dijabetesom te kako se boriti protiv te bolesti. Nenad će govoriti o tome kako je promijenio život, počeo se baviti sportom te došao do spoznaje da prepreke postoje samo u ljudskom umu.
Nadamo se ćete nakon ovog govora imati želju promijeniti nešto i u svojoj svakodnevici.

Denis Hladiš
„Projekt DOKUart“

Denis Hladiš, diplomirani novinar, redatelj i producent. Trenutačno slobodni novinar s 18 godina iskustva na HRT-u. Jedan je od osnivača i direktor međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKUart, koji se u Bjelovaru održava od 2006. godine.

Sažetak ideje:
Projekt DOKUart je festival u funkciji obrazovanja i razvoja kulture u Gradu Bjelovaru. Na festivalu se prikazuj profesionalni dokumentarni filmovi iz Hrvatske, zemalja EU te država u susjedstvu RH. Dokumentarni film predstavlja stvarni život na filmskom platnu.
„Ovo je bolje od filma“ – komentar je gledatelja nakon dokumentarnog filma „Gangster te voli“ Nebojše Slijepčevića.
Kako se dolazi do takvih reakcija, saznajmo zajedno.

Tatjana Badrov
„Neverbalna komunikacija: snaga poruke bez riječi“

Prodekanica za razvoj i viša predavačica na Visokom učilištu u Bjelovaru.

Sažetak ideje:
Neverbalna komunikacija je način kojim ljudi komuniciraju bez riječi, bilo namjerno ili nenamjerno. Saznajte nešto više o odnosu verbalne, neverbalne i paraverbalne komunikacije te kako izbjeći greške.